Spørg ergoterapeuten

Her har du mulighed for at stille Ergoterapeuten spørgsmål vedrørende afprøvning og indretning af handicapbiler og busser, specialsæder og DTS test.

Du kan også browse i FAQ og blive inspireret af andre brugeres spørgsmål. Hvis dit spørgsmål bliver lagt i FAQ anonymiseres det selvfølgelig.

Du kan bruge denne formular eller kontakte på telefon (+45) 21 38 97 47 eller mail: dorte.falkenberg@rehabiler.dk.

Kontakt Ergoterapeuten

FAQ - Svar på populære spørgsmål

Automatgear findes i flere typer, fx ESG, DSG og elektronisk gear. Alle under betegnelsen ”Automatgear”. For at opnå den betegnelse, skal bilen være uden koblingspedal, så der ikke behøves at lave gearskifte ved kørsel. Alle de nævnte typer gear opfylder dette og anerkendes som automatgear, også selv om de kan bruges med manuelt gearskifte.
Ja, det må du gerne. Du skal dog være opmærksom på, at hvis det er en nedstolet bus, kommer du til at betale fuld afgift for den, da det er kommunen der over for SKAT skal klarificere dig som ”permanent kørestolsbruger”, for at bussen kan sælges uden afgift.
Det må du, hvis du har det som kørekortskrav.
Lifteftersyn er lovpligtigt 1 gang årligt. Hos Rehabiler specialindretning foretager vi gratis lifteftersyn, hvis du booker tid på værkstedet 🙂
For at få støtte fra en kommune til automatgear, skal du have det som kørekortskrav. Din kommune kan vælge at lade dig DTS teste (se under DTS test), for at vurdere om et automatgear kan afhjælpe dig. Din kommune kan booke en test hos mig online.
Det er kan være forskelligt fra bilmærke og model. Hvis du ikke har fået det oplyst af sælgeren, kan du ofte finde det i din instruktionsbog. Alternativt er du velkommen til at skrive igen og fortælle mig hvilken bus du har købt 🙂