John og Inger Brønnum

John og Inger Brønnum

Kører Fiat Ducato Combinato 2,3 L1H1, 130 hk. Automatgear

Bussen, der er bevilliget til John, var oprindeligt bygget med el-bespænding til hans el-kørestol. Nu er den ombygget med manuel bespænding til hans nye manuelle stol. Derudover er der lift og motorkabinevarme i bussen.

Ægteparret havde før en Hyundai Matrix med automatgear.
Inger var ikke glad for tanken om at skifte til nedstolet bus, da det var hende der skulle være chauffør mens John sad i kørestol. Men efter noget øvelse og et kursus via Handicappede bilister, der foregik på en lukket bane, er Inger blevet glad for det lidt større køretøj.

”Naboerne roser mig over, hvor god jeg er til at bakke med den. I de to år vi har haft den, har jeg kun kørt en postkasse ned og det var vores egen. Vi er mere frie med en bus”, siger John. ”Vores ynglingsmål er Kulturøen ved Middelfart, hvor vi har udsigt til begge broerne. Vi elsker at sidde her, med en kop kaffe og nyde udsigten. ”Vi kan gøre nogle helt andre ting, end vi kunne med personbilen”, siger Inger, ”vi kunne ikke længere få hverken John eller kørestol ind i personbilen. Nu kan vi igen være aktive sammen på vores måde. Være et par som alle andre, der nyder hinanden, oplever ting sammen og besøger familie og venner”.

”Vores oplevelse af Rehabiler specialindretning er, at vi fra dag 1. er blevet guidet og taget i hånden under hele processen. Firmaets ergoterapeut har vejledt os, både i starten, men også nu 2 år senere, når vi som nu, fx skal have ændret bespændingen til Johns nye kørestol.” fortæller Inger. John fortsætter: ” Og det er lækkert at komme på værkstedet. De forklarer, viser og instruerer i alt og vi er aldrig kommet forgæves”.