DTS (kørekortskrav)

DTS står for Drivers Test Station, og er en mulighed vi har for at måle:

  • Styrke
  • Fleksibilitet
  • Reaktionstid
  • Adfærd

i forhold til at betjene speeder, bremse og rat i et køretøj. Dette kan have betydning, hvis du fx har dissemineret sklerose, muskelsvind eller gigt. Så kan din funktionsevne være nedsat, og det er muligt du skal have kørekortskrav der understøtter denne funktionsnedsættelse. Nogle får forstærket servostyring eller bremse, andre får funktioner som bremse og speeder flyttet op til hænderne.

Disse ændringer kræver, at man har det som kørekortskrav. Vi kan ved at foretage en test med dig, lave en anbefaling til kommune og politi, om hvilke kørekortskrav du vil have behov eller ikke behov for. Resultaterne kan også bruges til at vurdere, om eksisterende kørekortskrav stadig er aktuelle.

En DTS test er ikke nok, til at få kørekortskrav. Du skal ligeledes have en motorattest fra egen læge. Begge dele skal afleveres på Borgerservice, giver sagen videre til politiets embedslæge.


Vi har nu haft vores Drivers Test Station i 7 år og der er i den periode lavet mere end 100 tests. Der er blevet målt kraft i arme og ben, hænder og fødder og reaktionsevne ved nødbremsetest. Oftest ender det i anbefalinger til forstærkning af bremse eller servostyring, men af og til bliver løsningen at brugeren fremover anbefales at køre med Joystickstyring eller at et kørekortskrav helt slettes. 

Vi er glade for vores tætte samarbejde med kommunerne på dette område, hvor ventetiden til kørekortskrav ofte nedsættes, kravene bliver mere præcise og brugeren oplever at få målt de funktioner, der er vigtige for at de fortsat føler sig trygge i trafikken.

En DTS test med rapport og anbefaling koster kr. 3.000 + moms, og din kommune kan booke den direkte herunder hos vores ergoterapeut Dorte Falkenberg.

Der foretages en kvalificeret test af en persons evne som fører, når det gælder:

  • Styrke
  • Fleksibilitet
  • Reaktionstid
  • Adfærd

Resultaterne kan bruges i forbindelse med at borgeren skal have kørekortskrav eller måling af om de eksisterende, stemmer overens med borgerens nuværende funktionsniveau.


Hvis du ønsker en test, kan du bestille den ved at skrive til

dorte.falkenberg@rehabiler.dk.